2003

januari 2003

We worden gebeld door de Raad voor de Kinderbescherming en er wordt een afspraak gemaakt. Aan de hand van een aantal punten schrijven we apart onze biografie. Leuk om te doen en te zien dat we op één lijn zitten. Het hele huis aan kant en strak van de zenuwen gaan we het gesprek in. Het ijs is al vlug gebroken en alles verloopt goed. Omdat we nog niet helemaal klaar zijn en we nog geen definitieve keuze hebben gemaakt voor een vergunninghouder, wordt er nog een afspraak gemaakt. Ook dit gesprek verloopt goed.

februari 2003

We kunnen ons gezinsrapport komen lezen, de zenuwen gieren door je heen. Alsof je op een examenuitslag zit te wachten. Het is een positief advies en zal worden doorgestuurd naar het Ministerie van Justitie en dan kunnen we wachten op de felbegeerde beginseltoestemming. Die laat niet lang op zich wachten en ook de bevestiging (ontvangst van het gezinsrapport) van Meiling volgt snel.

maart 2003

We krijgen een telefoontje van Meiling en kunnen naar het intakegesprek (Veenendaal). Daar krijgen we wat meer informatie over Meiling, China en de wachttijd. De wachttijd is langer dan we dachten. Dat is wel even een tegenvaller maar het is niet anders.

november 2003

Naar de Meiling-avond geweest en geïnformeerd naar de wachtlijst. Waarschijnlijk kunnen we in april 2004 aan de papieren beginnen. We kunnen dus aftellen naar april.