2004

maart 2004

Een maand eerder dan verwacht kunnen we naar de informatieavond en dan kan het beginnen. Het verzamelen van alle papieren gaat voorspoedig en valt reuze mee.

april 2004

De papieren zijn compleet en in orde, we kunnen dus naar de notaris, de rechtbank en den Haag. Alleen gooit Karin roet in het eten door een ziekenhuisopname en operatie. Inmiddels gaat het weer goed met haar. Maar de planning loopt dus wat vertraging op.

mei 2004

Inmiddels zijn we naar de notaris (met dank aan notariskantoor Dierckxsens, Lijzen en Van Grinsven in Kaatsheuvel voor het gratis legaliseren), de rechtbank en den Haag (ministerie van justitie, ministerie van buitenlandse zaken en de chinese ambassade) geweest (op 6 mei). We hebben alle papieren en foto’s meteen afgegeven bij Meiling en nu kan alles naar China.

Onze papieren zijn 14 mei naar China gestuurd.

(De wachttijd is momenteel 8 maanden.)

juni 2004

onze papieren zijn in China ingelogd op 18 mei 2004 en de wachttijd is inmiddels nog maar 7 maanden.

september 2004

de voorstellen van maart zijn inmiddels binnen, het begint dus te korten……

oktober 2004

de voorstellen van april zijn binnen, dus bij de eerstvolgende voorstellen zijn wij erbij………

november 2004

10 november 2004 om 18.45 uur belt Ineke ons om te vertellen dat er een dochter op ons wacht. Ze heet You Yuan en is geboren op 17 december 2003. Wat er door je heen gaat kan ik niet beschrijven en dat probeer ik dan ook niet. Morgen mogen we ons ja-woord gaan geven en foto’s ophalen. Spannend… Vervolgens iedereen gebeld en gemaild over onze dochter.

11 november 2004 in Alphen aan de Rijn blind en onvoorwaardelijk voor onze dochter getekend en dan mag het mapje open…. Allebei helemaal verliefd !! Ik wil de andere kindjes niks tekort doen maar de onze is echt de knapste (zullen de andere ouders ook vinden van hun kindje) !! Vervolgens met de foto’s snel naar huis en showen aan de familie en vrienden. De site wordt druk bezocht, mailtjes komen binnen, gastenboek wordt gevuld, de eerste kado’s , helemaal TOP ! Dit is echt genieten !

Bij deze willen we ook iedereen bedanken voor alle lieve mailtjes en reacties.

19 november : inmiddels zijn we een klein beetje terug op aarde……ik zie dat we nog niet hebben verteld dat we straks naar Hangzhou (provincie Zehjiang) gaan om Kyo op te halen. En we vertrekken misschien nog dit jaar !!

december 2004

vandaag (4 december 2004) bericht gekregen dat we 2005 goed gaan beginnen, we vertrekken 2 januari en komen 16 januari terug. 17 december (haar 1e verjaardag) hebben we de reisbespreking en krijgen we verdere uitleg.

17 december 2004

de reisbespreking gehad in Alphen aan de Rijn.

we vertrekken 2 januari om 18.50 uur en landen in Beijing om 11.40 uur. Ons vluchtnummer is CZ 346. Op 16 januari vertrekken we om 13.20 uur vanuit Beijing en landen we om 17.00 uur in Amsterdam. Ons vluchtnummer is CZ 345. In Hangzhou (de eerste week) verblijven we in het Haihua Grand Hotel en in Beijing (de tweede week) verblijven we in het Sci Tech Hotel. Het tijdsverschil met Beijing is 7 uur.

En het belangrijkste : 4 januari krijgen we haar eindelijk in onze armen !!

het verslag van ons avontuur in China kun je in het dagboek lezen.