2009

januari 2009

 

de eerste hobbel is weer genomen, we zijn bij een huisarts geweest en de formulieren zijn onderweg naar de Raad. Was een erg prettig gesprek. We zijn gebeld door de Raad voor de Kinderbescherming en de data zijn geprikt, 11 februari gesprek bij ons thuis, 17 februari in den Bosch (aanvulling en/of inzien).

februari 2009

 

na een goed gesprek op 11 februari bij ons thuis (hele huis weer aan kant, wat is dat toch ??) het rapport op 17 februari mogen lezen. We zijn akkoord gegaan, alles stond er precies in zoals we het bedoeld hebben. In verband met de lange wachttijden en het feit dat Kyo erg graag een broertje of zusje wil hebben we onze grenzen verlegd. We hebben aangegeven open te staan voor een special-needkindje (hebben we al eerder aan gedacht en besproken) en ook een wat ouder kindje is welkom. Het is nu wachten op de officiële beginseltoestemming. Die is al snel binnen en nu is het wachten op een intake-gesprek bij Meiling.

maart 2009

 

Aanstaande zondag, de 8e, liggen onze papieren alweer 2 jaar in China en nog lang geen zicht op een voorstel. Wie had dat 2 jaar geleden gedacht. Toen dachten we nog voor de Spelen in China te zijn geweest.

Na een vermoeiende dag (werk en school) zie ik thuis met grote blauwe letters op de kalender, 26 maart Meiling. 26 maart worden we in Meppel verwacht voor een gesprek. Weer een klein stapje verder.

Vandaag, de 26e, hebben we eindelijk ons gesprek. Eindelijk, omdat ik mijn hoofd breek over de lijst die we gehad hebben van Meiling. Daarop staan alle mogelijkheden van een special-need. Wij hebben het al de hele week over “wat wel-wat niet”, “kunnen we dat aan-kunnen we dat niet aan”, ‘kan ons kindje dat aan-kan ons kindje dat niet aan”, “hoe zou Kyo daar op reageren ?”. Hoe ver kun je dingen aangeven of is het in grove lijnen ? Ik hoop vanavond een aantal antwoorden te krijgen.

april 2009

 

een goed intake gesprek gehad, waarin we duidelijk hebben kunnen aangeven wat we wel en niet willen. Gelukkig zitten we samen op één lijn. Dat maakt het maken van keuzes een stukje makkelijker. Inmiddels staan we op de SN-wachtlijst. Over de tijd tot een voorstel valt niet zoveel te voorspellen, het eerste half-jaar waarschijnlijk nog niet, kan ook nog minimaal een jaar zijn. We wachten maar gewoon af.

augustus 2009

we zijn weer een paar maanden verder, nog een paar dagen en onze vakantie zit er weer op. We zijn dit jaar thuisgebleven met een zwembad in de achtertuin (iedere euro waard !!). Veel naar de Efteling geweest, gewoon lekker rommelen. Werk en school (Karin) wachten weer. Er is inmiddels een voorstelronde geweest, daar zaten we (ook niet verwacht hoor) niet bij.

september 2009

 

onze papieren liggen de 8e alweer 2,5 jaar in China. Wie had dat ooit kunnen denken ? Toen we aan dit 2e avontuur begonnen, wij in ieder geval niet. Maar we willen zo graag een broertje of zusje voor Kyo !! Dus wachten we geduldig verder maar dat is soms erg slikken. Vooral omdat zoveel mensen. zo vaak aan ons vragen of we al iets weten. En ik zou zo graag willen zeggen van wel maar moet telkens vertellen, ‘nee, nog niks gehoord’ en ‘nee, we weten nog niet wanneer’. Maar het doet me wel goed dat mensen met ons meeleven.

oktober 2009

 

kindje van ver, even heel dichtbij

jij krijgt een plaatsje bij mij

ik huil tranen van smart

voor jou alleen een plekje in mijn hart

even leek het erop en werden dromen waar

maar gevoel en verstand liggen ver uit elkaar

kindje van ver, even heel dichtbij

december 2009

vandaag, de 23e, om half 10 zijn we verrast met het ultieme kerstkado, een voorstel !! Ineke geeft aan dat we erover na mogen denken maar dat is niet nodig. En dan volgen de verdere gegevens. We mogen papa, mama en grote zus worden van een dochter. Ze is 1,5 jaar oud en komt uit een provincie in het zuiden van China. Morgen, kerstavond mogen we foto’s ophalen. Ik hoef niet te vertellen dat we alle kanten op stuiteren van geluk. We willen iedereen fijne feestdagen en een goed, gezond en gelukkig 2010 wensen. Voor ons gaat dat helemaal lukken.

1e Kerstdag : gisteravond hebben we de foto’s en het groeirapport gehaald. Ze is knap, mooi, heeft hele grote ogen en een eigenwijze blik. En wij zijn weer als een blok gevallen voor deze chinese schone. Oh ja, ik ben helemaal vergeten te vertellen hoe ze heet. Wij gaan haar MEDDO noemen. Ze is geboren in juni 2008.

Wij willen iedereen bedanken voor de kaarten, telefoontjes, berichtjes. We zijn zo blij dat zoveel mensen met ons meeleven.