2010

januari 2010

 

19 januari heeft China de pre-approval (digitaal akkoord) afgegeven. We zijn weer een stapje dichterbij Meddo.

februari 2010

Inmiddels een kennismakingsgesprek gepland bij het schisisteam in Tilburg. En vandaag, de 9e, zijn we gebeld dat de LOA binnen is en dat we die de 16e kunnen komen tekenen. Weer een stap dichterbij !! Kyo heeft vandaag zelfs gewenst op school dat Meddo er is. Hoezo kunnen we niet wachten ūüôā

16 februari gaan we op tijd op weg naar Alphen aan de Rijn. Vanavond mogen we de Letter of Approval tekenen,¬†HET offici√ęle document. En Kyo is er natuurlijk bij. Net als bij Kyo tekenen we, dit keer niet blind want we hebben al foto’s, maar wel weer onvoorwaardelijk. Op onze brandende vraag of ze al iets kunnen zeggen over wanneer we af mogen reizen, krijgen we (zoals eigenlijk wel een beetje verwacht) geen antwoord. We moeten gewoon geduld hebben.

maart 2010

 

Vandaag, de 8e, liggen onze papieren alweer 3 jaar in China. De afgelopen jaren hebben we er een goede gewoonte van gemaakt om ieder half jaar “documenten in China” te vieren met Patrick en Nicole. Gewoonlijk met spare-ribs, nu een keertje wokken. Wij deden deze keer voor spek¬†en bonen mee…. Ook hebben Nicole en ik een ketting gemaakt en voor iedere maand wachten een kraaltje geregen. Omdat ik daarin nogal laks ben en niet iedere maand aan mijn kraaltje dacht, heb ik 40 kralen geregen en gezegd dat ik ze wel op orde zou maken als we een voorstel zouden hebben. De teller¬†is op 33 maanden blijven ‘hangen’, ik mag er dus een aantal afhalen. Morgen gaan we de vaccinaties halen voor de reis naar China. En we wachten met smart op de TA (travel approval). Als die binnen is, kan de reis geboekt worden.

april 2010

 

het wachten is zwaar, als ’s avonds de telefoon gaat maakt mijn hart een sprongetje en vaak tevergeefs. Ik moet proberen het los te laten en ‘gewoon’ af te wachten maar het lukt niet. Probeer me dus maar te focussen op de kozijnen die komen,¬†kamertje van Meddo, voorbereidingen reis¬†en op mijn hertentamens en tentamens.

7 april : EINDELIJK !!! Ik zit op school te leren voor een hertentamen als Eric belt, huilen natuurlijk. De (voorlopige) datum is 4 mei vertrekken en 22 mei weer thuis. We kunnen gaan aftellen. De tranen blijven maar komen en het tentamen is niks meer geworden, ben ik bang ūüôĀ

nog 27 nachtjes…….

20 april, de reisbespreking. Het is nog even afwachten of we 4 mei kunnen vertrekken. Er moeten heel veel vluchten ingehaald worden en die gaan voor. Maar als het doorgaat dan vertrekken we 4 mei om 20.55 uur (vluchtnummer CZ 346) en komen we 22 mei om 18.35 uur (vluchtnummer CZ 345) weer aan. In Guangzhou verblijven we in het Victory Hotel, linkje en in Beijing in het Peace Hotel (Novotel) linkje. Oh ja, ik zou het belangrijkste bijna vergeten, 6 mei is Meddo-dag.

nog 13 nachtjes……….

mei 2010

nog even een update. Het huis is ver klaar, de grote schoonmaak is klaar,¬†de was en strijk zijn bijna weg en¬†alles¬†kan¬†ingepakt gaan worden. De zenuwen beginnen te komen…..nog 1 nachtje en dan vertrekken we. En nog 3 nachtjes en dan zijn we compleet !!

juni 2010

 

hoog tijd voor een up-date !! En welke dag is dan beter dan de 25e, haar 2e verjaardag. Waar zal ik beginnen ??

Na een warm onthaal op Schiphol en nog napraten thuis, beginnen we weer aan het ‘gewone’ leven. Meddo zit lekker in haar vel en is gemakkelijk. Ze eet en drinkt goed, slapen gaat wat minder. Ze wil niet in haar eigen bed, reden onbekend. We hebben het er maar druk mee, een meisje dat overal achter je aanloopt en de hele dag op ontdekkingsreis is….en al vaker gevaller is dan Kyo in vijf jaar ! Uit (ons) bed, van de trampoline (jaja, ik weet het, daar is ze nog te klein voor !), uit de zandbak, over een tegel, gewoon zomaar (omdat ze liever ligt dan loopt ?!?!). Haar knietjes waren net korstjesvrij bij de adoptiekeuring. Het onderzoek van haar oren, mond en neus is geen succes en het bloedprikken al helemaal niet. Maar de uitslagen zijn goed, op een parasiet in haar ontlasting na. Een drankje voor een week (3x per dag) en het¬†is opgelost. Ik bereid me voor op 21x strijd maar als ze het spuitje ziet, doet ze haar mond al open. Wat een verschil met Kyo, die sputtert al met theelepeltje hoestdrank. Verder¬†zijn we al bij het schisisteam geweest en moeten we half juli terug. Ze gaan bekijken of het harde en zachte gehemelte in √©√©n keer gesloten kan worden.¬†¬†We hebben al veel bezoek gehad en ook dat¬† verloopt soepel , als ze iets niet wil, maakt ze dat heel duidelijk. Als ze iets WEL wil, ook. En als ze haar zin niet krijgt, komen de kusjes en maakt ze zo duidelijk dat ze iets graag wil. Het gaat dus goed.

augustus 2010

 

Meddo is nu bijna 3 maanden bij ons en niet meer weg te denken uit ons gezin. Wat kan ik allemaal over haar vertellen ? VEEL !! Ze is erg aanwezig en is duidelijk haar nieuwe wereld aan het ontdekken. En ons aan het testen..

– eten ? liefst de hele dag en alles

– slapen ? niet in haar eigen bed maar in ons bed

– uitdagen ? alles en iedereen !

Рvallen ? de knieen zijn bijna constant beschadigd, vandaag, de 3e, een snee boven haar oog. Het nummer van de huisartsenpost hebben we maar standaard in de telefoons gezet.

We zijn inmiddels al een paar keer in het ziekenhuis geweest, voor een adoptiekeuring, bij het schisisteam, de kindercardioloog en bij de plastisch chirurg. Bloedprikken, bloeddruk meten, hartfilmpje en echo maken, testen op MRSA, Meddo vindt het niet leuk. In november gaat de plastisch chirurg proberen het gehemelte in 1x te sluiten.

In de tussentijd hebben we regelmatig contact met de verzorgster van Meddo en we sturen foto’s. Ze mist haar. Ik zou willen dat ze een dag mee kon kijken en kon zien dat het goed met haar gaat.

Kyo heeft inmiddels vakantie, wij zelf nog niet dus gaan de dames naar de opa’s en oma’s en dat gaat goed, soms wat tranen bij het afscheid maar dat duurt niet lang. Met Kyo ben ik naar Karate Kid geweest, supermooi. Even in gedachten terug in China. leuk om plekken te zien waar we zelf zo kort geleden zijn geweest. Nog een paar dagen en dan hebben we lekker met z’n vieren vakantie, lekker genieten !

december 2010

het mooiste dat het leven biedt

zijn af en toe de dromen

dat alles nog beginnen moet

en het beste nog moet komen

2010 was voor ons een mooi en bijzonder jaar. Vanvond gaan we 2010 afsluiten en beginnen aan 2011. We wensen iedereen een goed, gezond en gelukkig 2011. Dat alle dromen mogen uitkomen !