2006

januari 2006

allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2006.

op 7 januari hebben we bericht ontvangen van de stichting adoptievoorzieningen dat onze aanvraag is doorgestuurd naar de Raad voor de Kinderbescherming. zij zullen kontakt met ons opnemen, de molen is dus weer gaan draaien. een paar dagen later bericht van de Raad (die zijn snel met de afspraak zeggen we nog tegen elkaar…..). Maar het is een brief dat we naar een huisarts moeten voor een medisch onderzoek, meteen een afspraak gemaakt en de 17e kunnen we terecht.

de 17e wordt 27 januari, de afspraak is verzet.

bij de huisarts geweest en allebei goedgekeurd, meteen de formulieren naar de Raad voor de Kinderbescherming gestuurd en nu wachten op een afspraak…..

februari 2006

vandaag (de 9e) bericht gekregen van de Raad voor de Kinderbescherming dat het gezinsonderzoek 21 februari gaat plaatsvinden.

natuurlijk toch zenuwachtig voor het gesprek, huis check-check, double check……als ik al niet nerveus ben word ik het van mezelf. het ijs is al snel gebroken en als de koffie en thee ingeschonken zijn en Kyo opgehaald is door opa (praat wat rustiger) hebben we een prettig gesprek gehad over de adoptie van Kyo, hoe het daarna met haar en ons is gegaan etc. etc. Kortom, de tijd is voorbij gevlogen en we hebben een afspraak gemaakt voor 2 maart voor een tweede gesprek.

maart 2006

vandaag (de 2e) ons tweede gesprek gehad bij de Raad voor de Kinderbescherming, duurde iets langer dan verwacht maar ja, we raken allebei niet uitgepraat als het over Kyo gaat. De afspraak voor het inlezen van het rapport (mits akkoord bevonden door team) staat gepland voor 15 maart.

de 15e toch wel beetje nerveus naar de Raad voor de Kinderbescherming om ons rapport te lezen. Maar ik heb me weer voor niks druk gemaakt, we hebben een positief advies. De raadonderzoekster heeft onze openheid in de gesprekken als positief ervaren. Nu is het wachten op de beginseltoestemming. De 17e ontvangen we van de Raad de bevestiging van het doorsturen van het rapport aan het Ministerie van Justitie en de volgende dag hebben we de beginseltoestemming al in huis. Het verloopt dus tot nu toe lekker vlotjes. Nu kunnen we bericht van Meiling afwachten…..

op 29 maart ontvangen we de ontvangstbevestiging van de beginseltoestemming en gezinsrapport. Binnen 3 weken zullen we een intake formulier ontvangen en zodra we deze retour hebben gestuurd, worden we op de wachtlijst geplaatst.

april 2006

3 weken zijn enkele dagen geworden. Het Intake formulier ontvangen we op de 3e en hebben we de volgende dag met nieuwe pasfoto’s verstuurd naar Meiling. Een paar dagen later ontvangen we de garantverklaring en deze hebben we natuurlijk meteen ingevuld, teruggestuurd en de eerste rekening betaald (voor de bemiddelingskosten) en dan staan we op de centrale wachtlijst. De gemiddelde wachttijd voor de landenintake is op dit moment 5 maanden.

de 17e is de wachtlijst bijgewerkt en we staan erop. We kunnen weer een periode af gaan tellen, beetje moeilijk als je weet dat de wachttijden iedere maand oplopen maar het enige wat je daar aan kan doen is je er aan over (proberen) te geven. Er valt toch niks aan te veranderen en we zijn niet de enigen.

september 2006

op onze trouwdag (de 4e) zien we dat de wachtlijst 2 dagen geleden is aangepast en we zijn eraf. Nu dus wachten op de datum voor de landenintake. Die komt op 12 september, 20 september worden we in Hendrik-Ido-Ambacht verwacht. We gaan dus een hele drukke tijd tegemoet, papieren verzamelen, klussen in ons nieuwe huis, oude huis opruimen en verhuizen. Maar zijn allemaal leuke dingen, dus geen geklaag…..

20 september naar de landenintake geweest en we kunnen weer aan de slag. Terwijl we daar druk mee bezig zijn, gooit Karin (wederom !!) roet in het eten. Sinds een aantal weken heb ik last van buikpijn en dat blijken galstenen te zijn (geen probleem mits ze in de galblaas blijven). Maar bij mij zit er één vast in de galweg en dat levert problemen en pijn op. 29 september ben ik daarom ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Daar blijkt de galsteen inmiddels weg te zijn maar is mijn bloed nog niet op orde.

oktober 2006

 

2 oktober mag ik even naar de notaris om te gaan tekenen voor ons nieuwe huis en 3 oktober mag ik (GELUKKIG) weer naar huis. Op dit moment heb ik nergens last van maar ik moet nog wel onder het mes (galblaas wordt weggehaald, MET stenen). We kunnen nu weer verder met het verzamelen van de documenten.

november 2006

na een drukke periode, verhuizen (voorlopig niet meer…) en alles wat daarbij komt kijken, zijn we eindelijk klaar met de papieren. 22 november zijn we bij de notaris geweest en de volgende dag is Eric naar de rechtbank geweest. Volgende week vrijdag (eerder kunnen we niet) gaan we het rondje den Haag doen en dan kan alles weer richting China. Al met al hebben we er toch weer langer over gedaan dan gepland.

december 2006

 

1 december zijn we naar den Haag geweest, Kyo ondergebracht bij opa en oma (gezien de drukte bij de ambassade de vorige keer) en op tijd vertrokken richting den Haag. Om kwart voor 9 zijn we er en hebben we een aantal andere stellen voor ons. Bij justitie zijn we snel klaar en dan naar buitenlandse zaken, daar hoeven we ook niet lang te wachten en om half 10 kunnen we al (met behulp van onze inmiddels onmisbare tomtom) richting chinese ambassade. Daar aangekomen blijkt het niet druk te zijn (Kyo had dus wel meegekund). Na even wachten hebben we ons dan toch maar aan het loket gemeld (want er zaten wel mensen achter het loket maar het schoot toch niet op). Om 11 uur zijn onze papieren al klaar. Het is dus vlotjes verlopen. We hebben alles op de terugweg bij Ineke afgegeven en nu kan het wachten echt weer beginnen. De wachttijd is op dit moment 15 maanden (slik…)

Op de site van Meiling staat dat er op 14 en 22 december documenten naar China zijn verstuurd, op welke datum die van ons zijn verstuurd weten we nog niet (en of we er bijzitten maar daar ga ik wel vanuit).

Rest ons voor dit jaar alleen nog om iedereen

een goed, gezond en gelukkig 2007 te wensen !!