Adoptie Meddo

november 2005

zoals al eerder vermeld gaan we ons melden voor een tweede, we kunnen niet wachten tot januari (dan is Kyo een jaar bij ons) en wagen de gok begin november. Misschien is de molen zo traag dat de afwijzing gelijk met het juiste tijdstip van melden samenvalt…. nou, dat valt tegen, binnen een week krijgen we een ontvangstbevestiging met BKA-nummer (misschien toch ???) maar kort daarop krijgen we van het Ministerie van Justitie de afwijzing, we moeten dus gewoon wachten.

december 2005

op Kyo haar tweede verjaardag, de 17e, hebben we de tweede aanvraag ondertekend en verstuurd, nog een beetje te vroeg (klein weekje) maar daar zullen ze toch niet over vallen (hopen we).

januari 2006

allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2006.

op 7 januari hebben we bericht ontvangen van de stichting adoptievoorzieningen dat onze aanvraag is doorgestuurd naar de Raad voor de Kinderbescherming. zij zullen kontakt met ons opnemen, de molen is dus weer gaan draaien. een paar dagen later bericht van de Raad (die zijn snel met de afspraak zeggen we nog tegen elkaar…..). Maar het is een brief dat we naar een huisarts moeten voor een medisch onderzoek, meteen een afspraak gemaakt en de 17e kunnen we terecht.

de 17e wordt 27 januari, de afspraak is verzet.

bij de huisarts geweest en allebei goedgekeurd, meteen de formulieren naar de Raad voor de Kinderbescherming gestuurd en nu wachten op een afspraak…..

februari 2006

vandaag (de 9e) bericht gekregen van de Raad voor de Kinderbescherming dat het gezinsonderzoek 21 februari gaat plaatsvinden.

natuurlijk toch zenuwachtig voor het gesprek, huis check-check, double check……als ik al niet nerveus ben word ik het van mezelf. het ijs is al snel gebroken en als de koffie en thee ingeschonken zijn en Kyo opgehaald is door opa (praat wat rustiger) hebben we een prettig gesprek gehad over de adoptie van Kyo, hoe het daarna met haar en ons is gegaan etc. etc. Kortom, de tijd is voorbij gevlogen en we hebben een afspraak gemaakt voor 2 maart voor een tweede gesprek.

maart 2006

vandaag (de 2e) ons tweede gesprek gehad bij de Raad voor de Kinderbescherming, duurde iets langer dan verwacht maar ja, we raken allebei niet uitgepraat als het over Kyo gaat. De afspraak voor het inlezen van het rapport (mits akkoord bevonden door team) staat gepland voor 15 maart.

de 15e toch wel beetje nerveus naar de Raad voor de Kinderbescherming om ons rapport te lezen. Maar ik heb me weer voor niks druk gemaakt, we hebben een positief advies. De raadonderzoekster heeft onze openheid in de gesprekken als positief ervaren. Nu is het wachten op de beginseltoestemming. De 17e ontvangen we van de Raad de bevestiging van het doorsturen van het rapport aan het Ministerie van Justitie en de volgende dag hebben we de beginseltoestemming al in huis. Het verloopt dus tot nu toe lekker vlotjes. Nu kunnen we bericht van Meiling afwachten…..

op 29 maart ontvangen we de ontvangstbevestiging van de beginseltoestemming en gezinsrapport. Binnen 3 weken zullen we een intake formulier ontvangen en zodra we deze retour hebben gestuurd, worden we op de wachtlijst geplaatst.

april 2006

3 weken zijn enkele dagen geworden. Het Intake formulier ontvangen we op de 3e en hebben we de volgende dag met nieuwe pasfoto’s verstuurd naar Meiling. Een paar dagen later ontvangen we de garantverklaring en deze hebben we natuurlijk meteen ingevuld, teruggestuurd en de eerste rekening betaald (voor de bemiddelingskosten) en dan staan we op de centrale wachtlijst. De gemiddelde wachttijd voor de landenintake is op dit moment 5 maanden.

de 17e is de wachtlijst bijgewerkt en we staan erop. We kunnen weer een periode af gaan tellen, beetje moeilijk als je weet dat de wachttijden iedere maand oplopen maar het enige wat je daar aan kan doen is je er aan over (proberen) te geven. Er valt toch niks aan te veranderen en we zijn niet de enigen.

september 2006

op onze trouwdag (de 4e) zien we dat de wachtlijst 2 dagen geleden is aangepast en we zijn eraf. Nu dus wachten op de datum voor de landenintake. Die komt op 12 september, 20 september worden we in Hendrik-Ido-Ambacht verwacht. We gaan dus een hele drukke tijd tegemoet, papieren verzamelen, klussen in ons nieuwe huis, oude huis opruimen en verhuizen. Maar zijn allemaal leuke dingen, dus geen geklaag…..

20 september naar de landenintake geweest en we kunnen weer aan de slag. Terwijl we daar druk mee bezig zijn, gooit Karin (wederom !!) roet in het eten. Sinds een aantal weken heb ik last van buikpijn en dat blijken galstenen te zijn (geen probleem mits ze in de galblaas blijven). Maar bij mij zit er ??n vast in de galweg en dat levert problemen en pijn op. 29 september ben ik daarom ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Daar blijkt de galsteen inmiddels weg te zijn maar is mijn bloed nog niet op orde.

oktober 2006

2 oktober mag ik even naar de notaris om te gaan tekenen voor ons nieuwe huis en 3 oktober mag ik (GELUKKIG) weer naar huis. Op dit moment heb ik nergens last van maar ik moet nog wel onder het mes (galblaas wordt weggehaald, MET stenen). We kunnen nu weer verder met het verzamelen van de documenten.

november 2006

na een drukke periode, verhuizen (voorlopig niet meer…) en alles wat daarbij komt kijken, zijn we eindelijk klaar met de papieren. 22 november zijn we bij de notaris geweest en de volgende dag is Eric naar de rechtbank geweest. Volgende week vrijdag (eerder kunnen we niet) gaan we het rondje den Haag doen en dan kan alles weer richting China. Al met al hebben we er toch weer langer over gedaan dan gepland.

december 2006

1 december zijn we naar den Haag geweest, Kyo ondergebracht bij opa en oma (gezien de drukte bij de ambassade de vorige keer) en op tijd vertrokken richting den Haag. Om kwart voor 9 zijn we er en hebben we een aantal andere stellen voor ons. Bij justitie zijn we snel klaar en dan naar buitenlandse zaken, daar hoeven we ook niet lang te wachten en om half 10 kunnen we al (met behulp van onze inmiddels onmisbare tomtom) richting chinese ambassade. Daar aangekomen blijkt het niet druk te zijn (Kyo had dus wel meegekund). Na even wachten hebben we ons dan toch maar aan het loket gemeld (want er zaten wel mensen achter het loket maar het schoot toch niet op). Om 11 uur zijn onze papieren al klaar. Het is dus vlotjes verlopen. We hebben alles op de terugweg bij Ineke afgegeven en nu kan het wachten echt weer beginnen. De wachttijd is op dit moment 15 maanden (slik…)

 

Op de site van Meiling staat dat er op 14 en 22 december documenten naar China zijn verstuurd, op welke datum die van ons zijn verstuurd weten we nog niet (en of we er bijzitten maar daar ga ik wel vanuit).

 

Rest ons voor dit jaar alleen nog om iedereen

een goed, gezond en gelukkig 2007 te wensen !!

januari 2007

8 januari gebeld met Meiling en kregen we een minder leuk bericht. Onze papieren liggen nog niet in China. Wanneer ze wel naar China gaan weten ze nog niet. Dat was dus een tegenvaller. Maar zoals zoveel dingen in adoptieland, gewoon over je heen laten gaan en je erbij neerleggen. En dat doen we dan maar. Met een beetje moeite, dat wel.

februari 2007

onze papieren zijn verstuurd !! De precieze datum (waarschijnlijk de 9e)weten we nog niet en (klinkt beetje lullig) dat maakt ons niet veel uit op dit moment. In ieder geval mij (Karin) niet, vorige week, de 19e, is mijn galblaas eruit gehaald. Dat is allemaal erg goed gegaan, maandag operatie, dinsdag naar huis. Vrijdag ben ik teruggegaan naar het ziekenhuis en bleek ??n van de vier wondjes flink ontstoken te zijn. Dat hebben ze opengemaakt, schoongemaakt en moet nu genezen. En zoals de dokter al wist te melden, die ontsteking vreet energie, en dat klopt helemaal. Ik heb echt totaal geen fut. Maar het gaat iedere dag een beetje beter dus we doen maar rustig aan.

Maart 2007

ik (Karin) heb toch maar even met Ineke gemaild en de precieze datum nagevraagd. Onze papieren zijn 9 februari naar China gegaan. De inlogdatum hebben we nog niet maar het aftellen is nu weer “echt” begonnen. En met mij gaat het inmiddels langzaam vooruit.

april 2007

de site van Meiling is bijgewerkt en onze papieren zijn ingelogd op 8 maart 2007.

november 2008

er valt op adoptiegebied eigenlijk niet zoveel te melden. Onze papieren liggen nu alweer 20 maanden in China en het langverwachte telefoontje is nog lang niet in zicht. Jammer, want Kyo wil zo graag een broertje of zusje. We zijn wel binnenkort aan de beurt om door de review-room te gaan. Maar verder zit er geen schot in. Binnenkort moeten we zelfs onze beginseltoestemming gaan verlengen.

december 2008

7 december het verzoek verstuurd tot verlenging van onze beginseltoestemming en de 10e al ontvangstbevestiging. De Raad in Breda is geinformeerd, afwachten dus. Inmiddels druk bezig met de voorbereidingen voor Kyo haar verjaardag, 5 jaar wordt ze. Wat gaat het toch snel…

De vragenlijsten ontvangen om ons te melden bij een huisarts, we zitten weer in de molen. Rest ons voor dit jaar nog ??n ding :

fijne feestdagen en een goed, gezond en gelukkig 2009 !!

januari 2009

de eerste hobbel is weer genomen, we zijn bij een huisarts geweest en de formulieren zijn onderweg naar de Raad. Was een erg prettig gesprek. We zijn gebeld door de Raad voor de Kinderbescherming en de data zijn geprikt, 11 februari gesprek bij ons thuis, 17 februari in den Bosch (aanvulling en/of inzien).

februari 2009

na een goed gesprek op 11 februari bij ons thuis (hele huis weer aan kant, wat is dat toch ??) het rapport op 17 februari mogen lezen. We zijn akkoord gegaan, alles stond er precies in zoals we het bedoeld hebben. In verband met de lange wachttijden en het feit dat Kyo erg graag een broertje of zusje wil hebben we onze grenzen verlegd. We hebben aangegeven open te staan voor een special-needkindje (hebben we al eerder aan gedacht en besproken) en ook een wat ouder kindje is welkom. Het is nu wachten op de offici?le beginseltoestemming. Die is al snel binnen en nu is het wachten op een intake-gesprek bij Meiling.

maart 2009

Aanstaande zondag, de 8e, liggen onze papieren alweer 2 jaar in China en nog lang geen zicht op een voorstel. Wie had dat 2 jaar geleden gedacht. Toen dachten we nog voor de Spelen in China te zijn geweest.

Na een vermoeiende dag (werk en school) zie ik thuis met grote blauwe letters op de kalender, 26 maart Meiling. 26 maart worden we in Meppel verwacht voor een gesprek. Weer een klein stapje verder.

Vandaag, de 26e, hebben we eindelijk ons gesprek. Eindelijk, omdat ik mijn hoofd breek over de lijst die we gehad hebben van Meiling. Daarop staan alle mogelijkheden van een special-need. Wij hebben het al de hele week over “wat wel-wat niet”, “kunnen we dat aan-kunnen we dat niet aan”, ‘kan ons kindje dat aan-kan ons kindje dat niet aan”, “hoe zou Kyo daar op reageren ?”. Hoe ver kun je dingen aangeven of is het in grove lijnen ? Ik hoop vanavond een aantal antwoorden te krijgen.

april 2009

een goed intake gesprek gehad, waarin we duidelijk hebben kunnen aangeven wat we wel en niet willen. Gelukkig zitten we samen op ??n lijn. Dat maakt het maken van keuzes een stukje makkelijker. Inmiddels staan we op de SN-wachtlijst. Over de tijd tot een voorstel valt niet zoveel te voorspellen, het eerste half-jaar waarschijnlijk nog niet, kan ook nog minimaal een jaar zijn. We wachten maar gewoon af.

augustus 2009

we zijn weer een paar maanden verder, nog een paar dagen en onze vakantie zit er weer op. We zijn dit jaar thuisgebleven met een zwembad in de achtertuin (iedere euro waard !!). Veel naar de Efteling geweest, gewoon lekker rommelen. Werk en school (Karin) wachten weer. Er is inmiddels een voorstelronde geweest, daar zaten we (ook niet verwacht hoor) niet bij.

september 2009

onze papieren liggen de 8e alweer 2,5 jaar in China. Wie had dat ooit kunnen denken ? Toen we aan dit 2e avontuur begonnen, wij in ieder geval niet. Maar we willen zo graag een broertje of zusje voor Kyo !! Dus wachten we geduldig verder maar dat is soms erg slikken. Vooral omdat zoveel mensen. zo vaak aan ons vragen of we al iets weten. En ik zou zo graag willen zeggen van wel maar moet telkens vertellen, ‘nee, nog niks gehoord’ en ‘nee, we weten nog niet wanneer’. Maar het doet me wel goed dat mensen met ons meeleven.

oktober 2009

kindje van ver, even heel dichtbij

jij krijgt een plaatsje bij mij

ik huil tranen van smart

voor jou alleen een plekje in mijn hart

even leek het erop en werden dromen waar

maar gevoel en verstand liggen ver uit elkaar

kindje van ver, even heel dichtbij

december 2009

vandaag, de 23e, om half 10 zijn we verrast met het ultieme kerstkado, een voorstel !! Ineke geeft aan dat we erover na mogen denken maar dat is niet nodig. En dan volgen de verdere gegevens. We mogen papa, mama en grote zus worden van een dochter. Ze is 1,5 jaar oud en komt uit een provincie in het zuiden van China. Morgen, kerstavond mogen we foto’s ophalen. Ik hoef niet te vertellen dat we alle kanten op stuiteren van geluk. We willen iedereen fijne feestdagen en een goed, gezond en gelukkig 2010 wensen. Voor ons gaat dat helemaal lukken.

 

1e Kerstdag : gisteravond hebben we de foto’s en het groeirapport gehaald. Ze is knap, mooi, heeft hele grote ogen en een eigenwijze blik. En wij zijn weer als een blok gevallen voor deze chinese schone. Oh ja, ik ben helemaal vergeten te vertellen hoe ze heet. Wij gaan haar MEDDO noemen. Ze is geboren in juni 2008.

 

Wij willen iedereen bedanken voor de kaarten, telefoontjes, berichtjes. We zijn zo blij dat zoveel mensen met ons meeleven.

januari 2010

19 januari heeft China de pre-approval (digitaal akkoord) afgegeven. We zijn weer een stapje dichterbij Meddo.

februari 2010

Inmiddels een kennismakingsgesprek gepland bij het schisisteam in Tilburg. En vandaag, de 9e, zijn we gebeld dat de LOA binnen is en dat we die de 16e kunnen komen tekenen. Weer een stap dichterbij !! Kyo heeft vandaag zelfs gewenst op school dat Meddo er is. Hoezo kunnen we niet wachten 🙂

16 februari gaan we op tijd op weg naar Alphen aan de Rijn. Vanavond mogen we de Letter of Approval tekenen, HET offici?le document. En Kyo is er natuurlijk bij. Net als bij Kyo tekenen we, dit keer niet blind want we hebben al foto’s, maar wel weer onvoorwaardelijk. Op onze brandende vraag of ze al iets kunnen zeggen over wanneer we af mogen reizen, krijgen we (zoals eigenlijk wel een beetje verwacht) geen antwoord. We moeten gewoon geduld hebben.

maart 2010

Vandaag, de 8e, liggen onze papieren alweer 3 jaar in China. De afgelopen jaren hebben we er een goede gewoonte van gemaakt om ieder half jaar “documenten in China” te vieren met Patrick en Nicole. Gewoonlijk met spare-ribs, nu een keertje wokken. Wij deden deze keer voor spek en bonen mee…. Ook hebben Nicole en ik een ketting gemaakt en voor iedere maand wachten een kraaltje geregen. Omdat ik daarin nogal laks ben en niet iedere maand aan mijn kraaltje dacht, heb ik 40 kralen geregen en gezegd dat ik ze wel op orde zou maken als we een voorstel zouden hebben. De teller is op 33 maanden blijven ‘hangen’, ik mag er dus een aantal afhalen. Morgen gaan we de vaccinaties halen voor de reis naar China. En we wachten met smart op de TA (travel approval). Als die binnen is, kan de reis geboekt worden.

april 2010

het wachten is zwaar, als ’s avonds de telefoon gaat maakt mijn hart een sprongetje en vaak tevergeefs. Ik moet proberen het los te laten en ‘gewoon’ af te wachten maar het lukt niet. Probeer me dus maar te focussen op de kozijnen die komen, kamertje van Meddo, voorbereidingen reis en op mijn hertentamens en tentamens.

 

7 april : EINDELIJK !!! Ik zit op school te leren voor een hertentamen als Eric belt, huilen natuurlijk. De (voorlopige) datum is 4 mei vertrekken en 22 mei weer thuis. We kunnen gaan aftellen. De tranen blijven maar komen en het tentamen is niks meer geworden, ben ik bang 🙁

 

nog 27 nachtjes…….

 

20 april, de reisbespreking. Het is nog even afwachten of we 4 mei kunnen vertrekken. Er moeten heel veel vluchten ingehaald worden en die gaan voor. Maar als het doorgaat dan vertrekken we 4 mei om 20.55 uur (vluchtnummer CZ 346) en komen we 22 mei om 18.35 uur (vluchtnummer CZ 345) weer aan. In Guangzhou verblijven we in het Victory Hotel, linkje en in Beijing in het Peace Hotel (Novotel) linkje. Oh ja, ik zou het belangrijkste bijna vergeten, 6 mei is Meddo-dag.

 

nog 13 nachtjes……….

mei 2010

nog even een update. Het huis is ver klaar, de grote schoonmaak is klaar, de was en strijk zijn bijna weg en alles kan ingepakt gaan worden. De zenuwen beginnen te komen…..nog 1 nachtje en dan vertrekken we. En nog 3 nachtjes en dan zijn we compleet !!

juni 2010

hoog tijd voor een up-date !! En welke dag is dan beter dan de 25e, haar 2e verjaardag. Waar zal ik beginnen ??

Na een warm onthaal op Schiphol en nog napraten thuis, beginnen we weer aan het ‘gewone’ leven. Meddo zit lekker in haar vel en is gemakkelijk. Ze eet en drinkt goed, slapen gaat wat minder. Ze wil niet in haar eigen bed, reden onbekend. We hebben het er maar druk mee, een meisje dat overal achter je aanloopt en de hele dag op ontdekkingsreis is….en al vaker gevaller is dan Kyo in vijf jaar ! Uit (ons) bed, van de trampoline (jaja, ik weet het, daar is ze nog te klein voor !), uit de zandbak, over een tegel, gewoon zomaar (omdat ze liever ligt dan loopt ?!?!). Haar knietjes waren net korstjesvrij bij de adoptiekeuring. Het onderzoek van haar oren, mond en neus is geen succes en het bloedprikken al helemaal niet. Maar de uitslagen zijn goed, op een parasiet in haar ontlasting na. Een drankje voor een week (3x per dag) en het is opgelost. Ik bereid me voor op 21x strijd maar als ze het spuitje ziet, doet ze haar mond al open. Wat een verschil met Kyo, die sputtert al met theelepeltje hoestdrank. Verder zijn we al bij het schisisteam geweest en moeten we half juli terug. Ze gaan bekijken of het harde en zachte gehemelte in ??n keer gesloten kan worden.  We hebben al veel bezoek gehad en ook dat  verloopt soepel , als ze iets niet wil, maakt ze dat heel duidelijk. Als ze iets WEL wil, ook. En als ze haar zin niet krijgt, komen de kusjes en maakt ze zo duidelijk dat ze iets graag wil. Het gaat dus goed.

augustus 2010

Meddo is nu bijna 3 maanden bij ons en niet meer weg te denken uit ons gezin. Wat kan ik allemaal over haar vertellen ? VEEL !! Ze is erg aanwezig en is duidelijk haar nieuwe wereld aan het ontdekken. En ons aan het testen..

– eten ? liefst de hele dag en alles

– slapen ? niet in haar eigen bed maar in ons bed

– uitdagen ? alles en iedereen !

– vallen ? de knie?n zijn bijna constant beschadigd, vandaag, de 3e, een snee boven haar oog. Het nummer van de huisartsenpost hebben we maar standaard in de telefoons gezet.

We zijn inmiddels al een paar keer in het ziekenhuis geweest, voor een adoptiekeuring, bij het schisisteam, de kindercardioloog en bij de plastisch chirurg. Bloedprikken, bloeddruk meten, hartfilmpje en echo maken, testen op MRSA, Meddo vindt het niet leuk. In november gaat de plastisch chirurg proberen het gehemelte in 1x te sluiten.

In de tussentijd hebben we regelmatig contact met de verzorgster van Meddo en we sturen foto’s. Ze mist haar. Ik zou willen dat ze een dag mee kon kijken en kon zien dat het goed met haar gaat.

Kyo heeft inmiddels vakantie, wij zelf nog niet dus gaan de dames naar de opa’s en oma’s en dat gaat goed, soms wat tranen bij het afscheid maar dat duurt niet lang. Met Kyo ben ik naar Karate Kid geweest, supermooi. Even in gedachten terug in China. leuk om plekken te zien waar we zelf zo kort geleden zijn geweest. Nog een paar dagen en dan hebben we lekker met z’n vieren vakantie, lekker genieten !

december 2010

het mooiste dat het leven biedt

zijn af en toe de dromen

dat alles nog beginnen moet

en het beste nog moet komen

2010 was voor ons een mooi en bijzonder jaar. Vanvond gaan we 2010 afsluiten en beginnen aan 2011. We wensen iedereen een goed, gezond en gelukkig 2011. Dat alle dromen mogen uitkomen !